donderdag 6 november 2014

Opdracht geboortekaartjes

Een tijdje geleden vertelde ik jullie vol trots dat ik een opdracht had gekregen om geboortekaartjes te maken.

De baby is inmiddels geboren. Een dochter. Dat betekende dat ik aan het werk kon. De moeder had het ontwerp al uitgekozen en wilde het graag in de kleuren geel/groen voor een jongetje en geel/oranje als het een meisje zou zijn (was voor haar ook nog een verrassing).


De basis had ik al enige tijd klaar liggen. De oranje accenten konden pas na de geboorte worden gemaakt.
De voorkant van de kaart heb ik m.b.v. een embossingmal voorzien van een abc relief. Daarop een strookje wit voorzien van een zigzag relief. En toen begon het wachten en wachten.

De trotse mama stuurde mij een email met het heugelijke nieuws en ik kon verder aan de slag.

De oranje veiligheidsspeld, sokjes en de eend heb ik eerst op wit cardstock gestempeld en daarna m.b.v. een die uitgestanst.

De vlinder heb ik m.b.v. een pons uitgestanst. Alles met een dimensional erop geplakt.

De naam van baby Lorin en haar geboortedatum heb ik evenals de tekst aan de binnenzijde getypt op de computer en daarna uitgeprint en op maat gesneden.


Uiteraard hoorde er ook een bijpassende enveloppe bij.

Ik heb ook nog een klein kadootje erbij gedaan. Een plastic box (voor video's of houten stempels) heb ik voorzien van een mooie versierde omslag. Daarin heb ik twee slabjes en een paar sokjes gedaan. De box kan ze gebruiken om herinneringen in te bewaren van de kleine Lorin (bijvoorbeeld het eerste babypakje of mutsje of iets dergelijks).


Omdat ik toch in de buurt moest zijn heb ik alles persoonlijk weggebracht. En tot mijn grote verbazing deed mama met baby de deur open. Tja en dan bewonder je zo'n wondertje toch met liefde.
Wat een mooi klein poppetje.

Ik kreeg nog een lekkernij mee en blij en voldaan vervolgde ik mijn reis.

Wat een eer om de kaartjes te mogen maken voor zo'n bijzondere gelegenheid.

Blije freubelgroetjes,
Petra

2 opmerkingen:

  1. Wat een eer Petra dat jij de geboortekaartjes van de pas geboren Lorin mocht maken! En wat zijn ze mooi geworden! echt super! ook de versierde omslag is erg mooi en vrolijk! Wees maar heerlijk trots :)

    Lieve groetjes, Mandy

    BeantwoordenVerwijderen