zondag 9 november 2014

Hoera Lieke!

Kleine grote Lieke werd alweer 4 jaar en dat was reden voor een kaartje.

Lieke is de kleindochter van mijn schoonzus en zwager. Een pittig dametje. Ze is gek op het verzamelen van slakken. Uren kan ze daar mee bezig zijn. Wel huisjes slakken, die ze dan met wat groen in een bakje doet. Ooit plaagden onze jongens haar daar mee, door te zeggen dat ze slakken ook opeten. Lieke werd bozer en bozer op die domme jongens van ons. Toen ze het zat was kwam ze bij mij: "Zeg zijn die mannen van jou?". Wat hebben we gelachen. Mevrouw was woest op die mannen van mij (tja als je 3 bent, zijn jongens van 15 en 18 mannen).

Ik dacht ik zoek een leuke slak om te maken. Maar niets was naar mijn zin.
Nu is ze ook erg gek met onze hond Vera. Ze kon amper lopen, toen ze al dikke vrienden werd met haar. Ze mocht alles van Vera, op haar liggen, aan haar staart zitten, onder de oren kijken. Vera vond alles gezellig. Zeker omdat Lieke al het lekkers wat ze kreeg maar wat graag met de hond wilde delen. Alle hapjes werden in tweevoud van de schaal gepakt. Worstje voor Lieke, worstje voor Vera.....
Dus ging ik maar op zoek naar een ontwerp voor een hond.

En die vond ik op Pinterest. Eerst met kladpapier aan het puzzelen geslagen en toen ik tevreden was heb ik cardstock genomen voor het "echte" werk.


De basis is natuurlijk een roze kaart. Want het is wel een pittige tante, maar ze houdt wel van roze. De voorkant van de kaart heb ik terug gevouwen, zodat het hondje goed te zien is.


Het hondje heb ik met diverse ponsen gemaakt. Het karton komt uit mijn eigen voorraad en heb ik gekozen omdat het door de vlekken op een vacht lijkt. Onze hond Vera is zwart/wit, maar dat werd zo saai, daarom heb ik voor deze lichtere kleur gekeuzen. De witte snoet heb ik voorzien van roze blosjes en een paar stippeltjes als snorharen. De neus is een zwart hart.


Op de voorkant maakte ik haar naam, die ik met een die uit roze stanste en in het middenstukje kwam een label met haar leeftijd.
Nog een paar vlindertjes om het af te maken, een zonnige stempel achter de hond en ik was tevreden.

Nu maar hopen dat Lieke hem ook leuk vond.

Tot freubels!
Petra

Nog even wat extra uitleg. Iemand vroeg mij waarom ik altijd een die schrijf. Slecht nederlands werd mij verweten. Nou lieve freubelmensen. Een die, is Engels en spreek je uit als DAAI. Het is een snijmal die je op karton legt, door een bigshot o.i.d. (apparaat die daarvoor bedoeld is) draait en dan heb je figuurtje uitgestanst.
Wil je er nog meer van weten, dan kom ik het graag een keertje voordoen, of kom het gezellig een keertje bij me thuis uitproberen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten